Pár szó a Szerkesztőről és az oldalról

Középiskolás koromban nulláról kezdtem el tanulni a német nyelvet és köszönhetően akkori tanáromnak körülbelül 2év alatt sikerült középfokú tudásra szert tennem.

Már akkor is úgy gondoltam, hogy a megfelelően összeállított, többnyire táblázatos és példákkal illusztrált anyagokkal az alapvető nyelvtani szerkezetek más nyelvekkel összevetve viszonylag könnyen elsajátíthatóak.

Ami talán nehezebb lehet az az egyes főnevek nemeinek megállapítása, azonban minél jobban elmélyülünk tanulmányainkban, annál nagyobb ráérzésünk lesz erre is.

Középiskolás éveim után sokáig nem kellett a gyakorlatban is használnom a megszerzett nyelvtudást, így jött az ötlet, hogy állítsam össze az Online német portált, amellyel azon túl, hogy nyelvtudásomat felfrissíthetem, talán másokat is hozzásegíthetek ahhoz, hogy könnyebben kiigazodjanak a német nyelv világában.

Ahogy az oldal neve is mutatja a legfontosabb cél az volt, hogy összefogjak minden olyan ismeretanyagot és véleményt, amely a német nyelvvel való megismerkedéshez és egy alap-középfokú nyelvtudás megszerzéséhez szükséges. Mindemellett a látogatók lássák az egyes nyelvvizsgák közötti jelentős eltéréseket.

Mivel nem vagyok nyelvtanár, sem pedig nyelviskolai alkalmazott, így a minőségi tartalom kialakítására való törekvés mellett is előfordulhatnak az Online német portálon hibák. Ezeket, kérlek jelezzétek az alábbi űrlapon, utánanézek és, ha szükséges javítom. Remélem, hogy veletek együtt közösen sikerül az oldalt a legjelentősebb német portállá tenni.

Kellemes böngészést kívánok a honlapon!

Ajánld a cikket ismerőseid számára!